Mijn visie

Ik geloof dat échte gezondheid en welzijn niet gedefinieerd kunnen worden op basis van één bepaald beeld.

R  Er is geen ‘one size fits all’ als het op gezondheid aankomt.

Gezondheid betekent iets anders voor iedereen. Ik werk op een geïndividualiseerde manier om jouw beste fysieke, mentale en emotionele gezondheid te vinden. Ik help je ontdekken wat jouw noden zijn en welke voedingsproducten jou het beste laten voelen.

R  Diëten, voedingsplannen en eetregels werken niet.

Diëten is een vorm van geforceerd uithongeren, en onze lichamen zijn gemaakt voor overleving. Wanneer je begint met het beperken van bepaalde voedingsmiddelen en hoeveelheden zal je lichaam in overlevingsstand kruipen. Dit kan zich uiten in oncontroleerbare cravings, overeten en eetbuien.

R  Voeding hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Ondanks alle tegenstrijdige voedingsboodschappen die je hoort is voeding eigenlijk vrij simpel. Ik help je weer in contact te komen met de signalen van jouw lichaam en leer je je lichaam te voeden met simpele, positieve voedingskeuzes.

R  Gezondheid wordt niet bepaald door het gewicht op de weegschaal.

Lichaamsgewicht en grootte zijn geen nauwkeurige indicatoren van iemands gezondheid (dit wordt ondersteund door veel wetenschappelijk onderzoek). Gezonde lichamen komen in een verscheidenheid aan vormen en groottes. Gewicht verliezen “voor je gezondheid”  is onnodig.

R  Jouw gewicht bepaalt jouw waarde niet.

Jouw uiterlijk, inclusief de grootte en het gewicht van jouw lichaam, bepaalt jouw waarde in deze wereld niet. Jij bent meer dan gewoon een lichaam. Jij ben jouw karakter, jouw persoonlijkheid, jouw talenten, jouw prestaties en veel meer.

R  Eten is bedoeld om lekker te zijn en van te genieten.

Je moet niet kiezen tussen genieten en gezondheid als het op eten aankomt. Van voeding moet genoten worden. Er zijn zelfs wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat eetgerelateerd plezier, voldoening en genot belangrijke onderdelen van een gezond voedingspatroon zijn.

Mijn aanpak

Mijn aanpak is sterk geïndividualiseerd gebaseerd op intuïtief eten, mindfulness, zelfcompassie en de principes van Health At Every Size. We werken rond voeding en beweging, maar vooral de gedachtegang er rond om je te helpen de cyclus van diëten te doorbreken, ‘normaal’ te leren eten en langdurige gezondheidsbevorderende gedragingen te creëren, zonder te obsederen rond voeding of je lichaam.

Ik help je een gezonde relatie met voeding en je lichaam op te bouwen, zonder je gewicht te controleren. Ik neem een holistische self-care aanpak, wat betekent dat ik je leer hoe je op elk aspect van je gezondheid voor jezelf te zorgen – inclusief voeding, beweging, stress management, coping-vaardigheden, slaapgewoontes en meer.

Ik help je te leren hoe, wat en wanneer te eten, gebaseerd op de interne signalen van je lichaam zoals honger, voldoening en verzadiging, in plaats van externe signalen zoals diëten, eetregels of voedingsschema’s. Er komt wel veel meer bij kijken dan enkel honger en verzadigingssignalen. We ontdekken jouw voedselovertuigingen, gedragingen en hoe je tegen jezelf praat, terwijl we diep ingaan op wat eten voor jou betekent. Ik help je jouw bewustzijn van de emoties achter je voedingskeuzes te verhogen, negatieve gedachten uitdagen en positieve gedachten en gedragingen creëren.

Samen zoeken we een manier van eten die juist is voor jou en dat je toelaat om voor je lichaam te zorgen, zonder restricties of deprivatie.

Mijn aanpak laat je toe te ontdekken hoe je lichaam te voeden en je lichaam te verzorgen op een manier die je toelaat je leven ten volle te leven terwijl je authentieker kan connecteren met jezelf en anderen.

De pilaren van CC-Coaching

Intuïtief eten

Intuïtief eten ligt aan de basis van mijn coaching. Het is een aanpak richting gezondheid en voeding die niets te maken heeft met diëten, voedingsplannen, discipline of wilskracht. Het leert je hoe je in contact kan komen met de signalen van je lichaam zoals honger, verzadiging en voldoening terwijl je je lichaam weer leert vertrouwen rond eten. In totaal zijn er 10 principes die de basis leggen.  Intuïtief eten is volledig wetenschappelijk gebaseerd.

Zelfliefde

Ik geloof dat er veel vormen van zelfliefde zijn. Hoe dit er net voor jou uit ziet gaan we uitzoeken binnen onze samenwerking.  Zelfliefde en zelfzorg zijn aan elkaar gelinkt. Als je weinig respect en liefde hebt voor je lichaam, is de kans groot dat je minder goed voor jezelf zorgen. In mijn coaching hecht ik veel belang aan de acceptatie van je eigen lichaam, zodat je goed voor jezelf kan zorgen.

Health at Every Size

Health at Every Size (HAES) is een benadering rond gezondheid die gelooft dat gezondheid niet gebaseerd kan worden op gewicht. Er zijn 3 componenten: respect, kritisch bewustzijn en medelevende zelfzorg. Lees hier meer.

Het gezicht van CC-coaching is Caitlin, coach en personal trainer.

Ik leer je hoe je voorgoed uit de dieetcultuur stapt, hoe je vrede neemt met voeding en jezelf, hoe je met je emoties leert omgaan zonder voeding te gebruiken en hoe je je lichaam op een gezonde manier voedt.

Een volgend dieet is absoluut niet wat jij nodig hebt. Hoe vaker je dieet, hoe meer je focust op gewichtsverlies, calorieën en de inhoud van je bord, hoe groter de kans dat het de verkeerde richting op zal gaan. Sta er eens bij stil; waartoe hebben diëten je tot nu toe al gebracht?

Bye bye dieetcultuur, hallo voedselvrijheid!